ENTORN

Vic: a 10min. de la casa, és capital de la comarca, amb un nucli antic amb gran encant, disposa de tot tipus de serveis, comerços, museus, restaurants i espectacles. Els dimarts i dissabtes al matí hi fan el mercat setmanal a la plaça major, on hi trobareu de tot.

Osona: comarca amb un paisatge molt complet i variat, amb contrast entre la plana i les muntanyes, de tradició agrícola i ramadera, amb una gran oferta d’activitats a l’exterior.

El riu Ter marca el paisatge d’una part de la comarca, amb la ciutat de Manlleu i el Museu del Ter com a visita destacable. La zona del Bisaura,  guilleries i la del collsacabra que són espectaculars pels seus paissatges.

Lluçanès: la casa està a les portes del Lluçanès, un territori molt sorprenent, poc conegut i que no us deixarà indiferents. Heu d’agafar la carretera de Sant Bartomeu, o la C25 i la sortida d’Olost, que ho teniu a 15min de la casa. Zona de bolets, que ja us indicarem. 😉

ACTIVITATS DE LLEURE

A 10 minuts de la casa, teniu el Resort Natura d’Osona, on tenen cavalls i treballen amb doma natural, amb molt de respecte i tranquilitat.

Podreu fer Equinoterpia, treballant amb cavalls molt dòcils, on els vostres fills viuran una experiència inoblidable, comuicant-se amb el cavall, i tenint el primer conacte amb ells. També podreu fer rutes amb cavalls, on la Paula us durà per camins molt bonics, o in situ pels qui comencin a muntar.

Hi ha una granja escola que als més petits els hi encantarà, hi ha ànecs, gallines, cabres, etc..

Ho teniu molt a prop i per anar des del Senyer, heu d’agafar la C-25, sortir a la primera sortida i veureu un camí a mà esquerra que us portarà directament.

Recomanem que ens truqueu abans per concertar aquesta activitat. Gràcies.

ACTIVITATS DE LLEURE

Al costat del Senyer mateix, hi passa un sender molt freqüentat pels Osonencs on comencen camins GR i PR per fer excursions molt boniques,  concretament aquest camí porta a l’ermita de Santa Perpuètua, un turonet a 850m amb vistes espectaculars de la comarca d’Osona. La podeu fer ja siguin caminant o amb BTT.

Destaquem per als nens, el Bosc Encantat, a 2 km de la casa. Un bosc rehabiliatat per la gent de Gurb, ple de figures d’animals amb corriols, en un entorn preciòs. que acaba a la zona de picknic i on alhora comença la pujada a la Creu de Gurb, ja per als més grans.

Una de les conexions del camí del Senyer és un GR que va a Sant Bartmeu, Alpens, on hi trobareu les rutes de la Transhumància.. Tot plegat un entorn molt tranquil, ple de camins molt bonics i segurs pels més petits on gaudireu molt.

GASTRONOMIA

Osona compta amb una de les cuines més importants del nostre país, amb tradició i qualitat reconegudes. Us recomanem algun dels restaurants que hi podreu trobar:

Fonda Sala, és el nostre preferit, cuina de temporada, d’alta qualitat amb un servei proper i familiar. http://www.fondasala.com/. 938880106

El Caliu, el nostre preferit de la Ciutat de Vic, cuina catalana, especialitats en amanides i carns a la brasa, sense deixar a banda la sopa torrada amb pilotilles!. http://www.elcaliuvic.com/. 938895271

Ca l’U, el restaurant més conegut de Vic, per ser el de tota la vida, amb un local nou molt bonic al centre de Vic.

D.O., nou restaurant de Vic, cuina més aviat sofisticada, un gran descobriment, no us el perdeu.

El Merlot, el restaurant més original de Vic, cuina tradicional catalana, la de l’àvia, imprescindible demanar a la Pepita els seus postres, coca amb xocolata.

Cau Faluga, ho teniu a 15min, es menja molt bé, el lloc espectacular, situat en una colònia del Ter antiga, i que va ser residència de Santiago Rusiñol. http://caufaluga.com/

Torres Petit, molt conegut a la comarca.

Can Pairot, a 15min, a Santa Cecilia de Voltregà, excel·lent restaurant, cuina catalana, molt recomanable.

Podeu veure els restaurants de la Comarca al web d’Osona Cuina, http://www.osonacuina.com/.